3 Şubat 2010 Çarşamba

CAN AKIN - SIRMIONE - ITALYA

Garda Gölü (İtalyanca: Lago di Garda ya da Benaco), Sirmione

İtalya'daki en büyük göldür. Kuzey İtalya'da yer alan göl Venedik ve Milano kentlerinin arasındadır. Alplerin bu bölümü son buzul çağında buzullar tarafından biçimlendirilmiştir. Göl bir buzul gölüdür. Göl ve gölün kıyıları, güneydoğuda Verona, güneybatıda Brescia ve kuzeyde Trento illeri arasında bölünmüştür. Brenner Geçidi ile kuzeyden kolayca ulaşımın sağlandığı göl bölgesi, pek çok otel ve tatil köyünün bulunduğu turistik bir alandır.

Sirmione İtalya'nın Lombardiya bölgesinde, Brescia'ya bağlı küçük bir kasaba. Sirmione'nin içinde çok ilgi çekici tarihi San Pietro Mavino kilisesi bulunmakta. İçerisi çok fazla restore edilmemiş, yıllardan beri dokunulmamış havası veriyor. Sirmione'de kalıp kafa dinlemek isteyenler için en ideal otel ise ''Hotel Ideal''. Eşsiz Sirmione ve göl manzarasıyla yemyeşilin içinde tamamen bir keyif oteli. Yemekleri ise tipik ''Veronese'' mutfağı. Meşhur ''Vino di Valpolicella'' ile Verona'ya özgü yemeklerden her restaurant'ta tadabilirsiniz.
Italyanın kuzeyine gidenlerin, ne yapıp edip görmesi gereken şirin tarih kokan bir kasaba.

Lake Garda (Italian: Lago di Garda or Benaco) is the largest lake in Italy. It is located in Northern Italy, about half-way between Venice and Milan. Glaciers formed this alpine region at the end of the last ice age. The lake and its shoreline are divided between the provinces of Verona (to the southeast), Brescia (southwest), and Trento (north). Being easily accessible from the north via the Brenner pass, the lake is a major tourist destination, including a number of exclusive hotels and resorts along its shore.

Sirmione is a comune in the province of Brescia, in Lombardy (northern Italy). It is bounded by other communes of Desenzano del Garda and Peschiera del Garda in the province of Verona and the region of Veneto. It has a historical centre which is located on a small peninsula that separates the lower part of Lake Garda.




























UÇAKTAN




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder